Yhteydenotto

VIINIT

PUNAVIINIT                                                  12cl                16cl                   PLO

 

Talon Punainen                                            5,20              6,90                  29,00

 

Talvella kun meillä tekee mieli vähän tuhdimpia makuja ja kesällä kepeämiä, niin päädyttiin siihen että valitsemme Talon Viinin sua varten aina sesongin mukaan. Kysypä henkilökunnalta mitä meillä tässä kohtaa vuotta on tarjolla.

 

Rosso Valdadige doc                                    5,20                 6,90                 29,00

 

Tämä hennon punainen viini tulee Italiasta. Rypäleissä löytyy, tässä viinissä on nimittäin käytetty mm. Merlota, Teroldegoa ja Enantiota. Jos tykkäät marjoista, tässä viinissä voit maistaa niin mustikan kuin vadelmankin aromit.

Tämä tasapainonen viini tarjoaa sulle myös mukavasti ryhdikkyyttä ja harmoonisuutta. Vaalea liha on tälle viinille oikein hyvä kaveri. Maistapa vaikka Talon Possun kanssa.

 

Masi Passo Doble                                           5,30                7,00              33.00

 

Tässä syvän tummanpunaisessa argentiinalaisessa viinissä on käytetty rypäleinä Malbecia (65%), Merlota (5%) ja Corvinaa (30%). Tuoksultaan intensiivisen mausteinen viini antaa sulle suuhun punaisten kypsien marjojen aromia. Tämä täyteläinen viini on erityisen hyvää nautittuna riistan tai muun tuhdimman liharuuan kanssa.  Jos sulla mieli tekee vaikka Hirvikäristystä, on tässä sille sopiva pari.

 

 

Mayu Reserva Carmenere                              6,90                  8,90                35,00

 

Tämän viinin rypäleet poimitaan käsin Elquin laaksossa joka on yksi Chilen pohjoisimmista viini alueista ja

jonka ilmasto on vähäsateista ja maaperä vanhaa soraista joenpohjaa. Osa rypäleistä poimitaan ajallaan, osa vähän myöhemmin ja kypsytyksestäkin osa tehdään tammitynnyrissä. Juuri näistä syistä viinin aromi on tamminen ja marjaisa ja maku erittäin täyteläinen, tanniininen, lämmin ja vielä havaittavissa on nahkaisuuttakin.

Tämä viini maistuu parhaiten tumman lihan tai riistan kanssa. Kehittyneeseen viinimakuun toki myös sellaisenaan.

 

VALKOISET VIINIT                                                  12 Cl            16 CL              PLO

 

Anselmann (weissburgunder trocken)                  4,60              6.10                 28,50

                            

Vuoden Viinit 2012-kilpailun voittaja on päässyt monen valkoviinin juojan suosioon. Meilläkin sen suosio on niin suuri että se jatkaa ainoana valkoisena meidän viinilistallamme. Weissburgunder on saksalainen nimitys Pinot Blanc- rypäleelle, joka takaa viinin hapokkaan maun. Tämä kuiva, mineraalinen, mausteinen ja hennon vaniljainen viini sopii valinnaksesi silloin kun oot päättänyt nautiskella kasvis-, kala- tai äyriäisruuilla.

 

Pinot Grigio Ramato doc                                        4,80                 6,40               29,00

 

Tämä kaunis kuparin värinen viini on 100% Pinot Grigiota ja tulee siis Italiasta. Jos oot kuivan viinin ystävä, mutta tykkäät myös hedelmäisyydestä ja vaniljan aromeista, niin tässä on sulle sopiva vaihtoehto. Tasapainoiset ja pehmeät maut pääsevät parhaiten esiin kalaruokien, äyriäisten ja kasvisruokien kanssa nautittuna. Tätä pulloa ei tarvi jättää hyllyyn ikääntymään, kun se on parhaimmillaan nuorena. Mutta ei tämä lasissa ehdi väljähtyä, on nimittäin sen verran hyvän makuinen.

 

Vadum Caesaris Igt luomu                                    5,30                 7,00               34,00

 

Jos haluat juoda viinin luomuna, sopii tämä raikas ja trooppisen hedelmäinen valkoviini sulle. Italiasta Trentinon alueelta kotoisin olevasta viinissä on käytetty mm. Pinot Bianco-, Chardnnay- ja Riesling-rypäleitä. Viinin suhteellisen voimakas ja harmooninen maku jää suuhun viipyilemään. Vaalean keltaisessa värissä voi nähdä vihreitä heijastuksia. Kalalle passaa mainiosti, mutta omiaan myös seurusteluun.

 

KUOHUVAT VIINIT

 

Tässä osiossa kannattaa kysyä vinkkejä henkilökunnaltamme, sillä olemme tykänneet vaihdella valikoimaa vähän sesongin mukaan. Kylmästä meillä kuitenkin löytyy jokaiseen makuun jotakin, on makean mansikkaista Fresitaa sekä kuivempia vaihtoehtoja. Ota joko isompi tai pienempi pullo pöytään, janon määrää mukaillen

 

 

                 piccolopullo      4,90                          iso pullo       18,50

 

 

 

 

 

 

  

Yhteystiedot